Vragen

Hoe lang duurt een trimbehandeling?
De duur is afhankelijk van gesteldheid van de vacht en wat de kat qua welzijn en stress aankan, maar maximaal 60 minuten.

Wat valt er onder de trimbehandeling?
Tijdens een trimbehandeling controleer ik de vacht op klitten en vilt. De gehele vacht wordt doorgekamd. Klitten en vilt die niet uitgekamd kunnen worden, worden weggeschoren. Ik knip  nagels indien nodig.  Ik controleer en reinig ogen en oren, en er vindt een sanitaire trim plaats.

Met welke vachtproblemen kan ik terecht?
Van kleine tot grote klit of vilt, maar ook als je hulp wilt bij het kammen. Of als je een kitten hebt en deze wil laten wennen aan het kammen.

Welke katten worden getrimd?
Iedere kat kan door mij getrimd worden.  Voor de hand liggen de (half) langharige katten, maar ook kortharige katten kunnen door ziekte of overgewicht problemen krijgen met hun vacht. Angstige, relaxte, onzekere, zelfverzekerde katten, kitten of senior, alle katten zijn welkom!

Wat als mijn kat zich niet laat trimmen?
De zelfverzekerde kat in de eigen omgeving,  probeer ik  af te leiden met bijvoorbeeld kattenkruid. Verstoppen, maar ook een te gestresste angstige kat kan maken dat ik de behandeling moet stoppen. Ik overleg dan met je wat verstandig is om in het vervolg te doen.

Geef je advies hoe ik vachtproblemen kan voorkomen of verhelpen?
Jazeker. Dat kan te maken hebben wanneer en hoe je de kat controleert op klitten, maar ook over de juiste kam.

Hoe kan ik betalen?
Er kan contant of met behulp van een “tikkie” betaald worden.

Kattenmaatjes_kleine Spetter