Jammer

  • Lolalita
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Jeugdklasse
Meer
3 jaren 11 maanden geleden #87213 door Lolalita
Jammer werd gestart door Lolalita
Sorry dat ik het zeg maar ik vind het erg jammer dat er telkens maar een paar mensen hier echt actief zijn en de forum eigenaren zich erg weinig laten horen. als je toch wilt dat je forum gaat lopen dan zorg je toch dat je minimaal 1x per dag op alles een reactie plaatst of je het nu leuk vind of niet.
ik vind het zo zonde dat er zo weinig gereageerd wordt en dat is jammer want daar door gaan mensen weg blijven.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
3 jaren 11 maanden geleden #87214 door Miepje58
Beantwoord door Miepje58 in topic Jammer
En dat, mijn beste Lolalita, is nu juist waarom het zo 'moeilijk' is een forum te beheren. Het kost erg veel tijd. En aangezien het hobby is, kan je mensen ook niet dwingen iets te doen. Als jij zelf vindt dat de eigenaar/beheerder van een forum elke dag een reactie moet plaatsen, roep je dus eigenlijk: 'ik mag hier helemaal gratis fijn komen buurten maar jullie moeten alles regelen'.
Snap je?
Mijn hubbie en ik hebben het 13 jaar gedaan. 13 jaar lang elke dag 1 - 2 uur met het forum bezig, inclusief de feestdagen en de vakanties. Ik weet dus hoe het voelt.
Ik ben heel blij dat Jorienepien en haar wederhelft dit forum nieuw leven hebben ingeblazen en ik hoop dat ze het nog lang blijven doen.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Sonyboy
  • Offline
  • Internationaal kampioen
Meer
3 jaren 11 maanden geleden #87220 door Sonyboy
Beantwoord door Sonyboy in topic Jammer
Ik vind het jammer dat het forum niet zo actief is, maar vind niet dat het aan het beheer is om overal op te reageren.
Maar iets meer activiteit hier zou leuk zijn!

[img:39sn31hu]http://i736.photobucket.com/albums/xx6/moniquestam/6800db34-5ae8-432b-878b-bc90adcf1bdb_zps5414af76.jpg?t=1381586825[/img:39sn31hu]

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
3 jaren 11 maanden geleden #87221 door ginnie
Beantwoord door ginnie in topic Jammer
eigenlijk hoor ik Lolalita zeggen: wat jammer dat de eigenaren/beheerders er in mijn optiek zo weinig aan doen om het forum nieuw leven in te blazen'

Dus niet 'jullie moeten alles regelen', maar meer 'goh, wat doen jullie om het leven hier terug te krijgen?'

Het valt niet mee, dat snap ik ook! En ik ben blij dat km nog bestaat <!-- s:) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_e_smile.gif" alt=":)" title="Lach" /><!-- s:) -->
Het valt echter wel op dat het idd erg rustig blijft. Ook als er enkele leden berichten plaatsen, dan blijft er weinig reactie komen, ook van de nieuwe eigenaren. En dan verwacht ik eigenlijk, net als lolalita, dat je als eigenaar net even wat meer moeite doet om de boel meer leven in te blazen. Juist in het begin.

Misschien gebeurd er veel achter de schermen, dat kan natuurlijk. Alle lof daarvoor!
Alleen is dat natuurlijk niet voor niets 'achter de schermen'. Daar merk je als lid niet zoveel van.
Dus dan zou ik zeggen, doe 'voor de schermen' ook iets zichtbaar maken. Dat maakt het ook weer een stuk leuker voor de leden om vaker te komen. Een cirkeltje omhoog. <!-- s:) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_e_smile.gif" alt=":)" title="Lach" /><!-- s:) -->

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
3 jaren 11 maanden geleden #87224 door tan
Beantwoord door tan in topic Jammer
Nieuw leven in te blazen ligt aan de gebruikers, niet aan de eigenaren/beheerders. Hun doen ons een plezier door het forum te beheren en netjes te houden, de gebruikers moeten het tot leven brengen. Anders zal op een duur de lol er van af zijn voor Jorienepien en Frank en zullen ze zich misschien ook afvragen of het de moeite wel waard is KM in leven te houden.
Ik heb mij bij KM aangemeld omdat ik al weken bijna niet op KP kom, iets van privacy/veiligheidsfout weet ik veel. Dus heb ik het maar opgegeven het daar nog te proberen. Beetje meer leven hier zal mooi zijn, maar ligt aan ons, de gebruikers.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
3 jaren 11 maanden geleden #87225 door Jorienepien
Beantwoord door Jorienepien in topic Jammer
Jammer dat je er zo over denkt. Het &quot;hebben&quot; en beheren van een forum, betekent niet dat wij dan ook continue overal op moeten reageren om het draaiende te houden. Dat hoort toch vooral vanuit de leden te gaan lopen, spontaner. Een goed forum zou eigenlijk door de leden zelf draaiend moeten zijn, beheer alleen nodig bij excessen. Wij bieden een platform waar jullie gebruik van kunnen maken. Maar als het een vraag-antwoord spelletje tussen lid en beheer moet zijn kunnen we net zo goed een whatsapp vraagbaak openen ofzo.

Ik lees en reageer waar ik naar mijn mening wat zinnigs over zeggen kan of iets aanvullen kan (omdat vaak anderen met dezelfde tips komen) en geef vooral anderen ook de ruimte te reageren. Kreeg in het begin van de overname namelijk het gevoel dat antwoorden voornamelijk vanuit Sylar en mij kwamen. Nu inmiddels niet meer en ik vind het juist leuk om te zien dat een aantal anderen zo actief zijn.
Laat voorop staan dat we dit vrijwillig doen, ondanks kosten en veel tijd die er in gaat zitten. Er is niet altijd tijd om elke dag op het forum te komen, laat staan overal op te reageren.

Overigens steken we inderdaad meer tijd achter de schermen in het forum, dan op de voorgrond op het moment. Het forum staat nu in phpBB, wat eerlijk gezegd een aflopende zaak is. Weinig ondersteuning en vernieuwing - niet toekomstgericht. Als we met een nieuwe versie toch bepaalde functies zouden gaan verliezen, kiezen we er liever voor om ipv phpBB Kunena in te gaan zetten als basis. Dit brengt wel met zich mee dat er flink gebouwd en getest wordt (welke functies wel en niet gaan blijven werken en hoe we verloren functies er weer in kunnen bouwen). Dit zodat jullie de komende jaren zonder zorgen nog van dit forum gebruik kunnen blijven maken! De exacte voortgang gaat Frank voornamelijk over en die is ook weinig thuis. Maar zowat elk vrije moment is hij hier mee bezig. Wellicht kan hij een topic openen om voortgang in te vertellen.

Als laatste zou ik willen zeggen dat ik het persoonlijk meer gewaardeerd had om even een pb te sturen naar het beheer, met je gedachten, dan dit openbaar in een topic te plaatsen. Dat voelt behoorlijk als een steek in de rug. Niet persoonlijk even aanspreken, maar wel openbaar klagen...

Afijn... Hoop dat dit de lucht een beetje klaart voor iedereen.

[img:200m212l]http&#58;//i65&#46;tinypic&#46;com/25a1dop&#46;png[/img:200m212l]

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.443 seconden
Gemaakt door Kunena